Skriv ut den här sidan

Hjälpmedel

Det finns ett växande utbud av olika hjälpmedel som kan göra vardagen och livet enklare om man är funktionshindrad på något sätt.

Vi har en öppen mottagning två gånger i veckan för utprovning av enklare hjälpmedel. Ett enklare hjälpmedel kan till exempel vara:

  • Rollatorer
  • Käppar
  • Förhöjningsdynor

Rätt hjälpmedel kan förebygga, förbättra och kompensera en funktion. De finns där för att att det dagliga livet ska kunna fortsätta fungera så bra som möjligt.

Skulle du råka ut för en sjukdom eller skada som leder till en funktionsnedsättning som medför problem i vardagen kan du få hjälp att prova ut hjälpmedel som passar dig.

Behovet av hjälpmedel bedöms utifrån din situation och landstingets gällande regler för förskrivning. Enklare hjälpmedel kan provas ut hos oss.Tänk på att hjälpmedel endast kan lämnas ut till dina närstående om vi tidigare träffat dig som är patient.

Oftast är det bäst att bedöma och prova ut hjälpmedel i hemmet. Kontakta våra arbetsterapeuter för att boka tid för hembesök.

Återlämning av hjälpmedel

Hjälpmedelscentralen (Sodexo) hämtar hjälpmedel mot avgift. Kontakta dem på telefonnummer 08-578 852 00. Mindre hjälpmedel kan lämnas tillbaka till oss eller till din närmaste vårdcentral.